Натурална козметика с Био масло от ядки на синя слива

Ядлива козметика без вода от 100% натурални растителни съставки

Открийте насладата от луксозни формули и натурални растителни съставки, които разкриват естествената ви красота и ви дават чувство за пълноценна грижа.

Ядлива козметика. Толкова чиста, че можете да я изядете.

Знаейки, че кожата ни абсорбира над 60% от това, което полагаме върху нея, ние посветихме своите усилия на създаването на абсолютно чисти формули за нашите козметични продукти. Ако не става за ядене, не става и за мазане. В натуралната козметика се допускат съставки, които не биха били одобрени за добавяне в храна. Затова може да се каже, че ядливата козметика е по-висша форма на натуралната – с по-изчистени формули и напълно лишена от вещества, които може и да са позволени, но не носят ползи за здравето или красотата ви.

Козметика без вода. По-пълноценна, по-концентирирана, по-икономична.

Добавянето на вода в козметичните продукти увеличава обема, олекотява консистенцията и намалява производствената цена. Всичко останало е мит. Водата от крема няма да проникне в дълбоките слоеве на кожата, няма да се задържи и да я поддържа стегната и сочна. Затова нашият избор е да произвеждаме козметични продукти без добавена вода. Така всеки продукт – крем, серум, маска съдържа максимално висока концентрация на полезни базови и етерични масла и с по-малко количество постигате повече резултати

Ръчно произведени, при ниски температури.

Както кремовете, така и сапуните от нашата козметична серия се произвеждат ръчно, чрез щадящи технологии и при ниски температури. Избираме органични, чисти масла за продуктите си и сме много взискателни към начина на производството им – студено пресоване, без химична и термична обработка. Самото масло от ядки на синя слива добиваме като сушим костилките на слънце, което го прави още по-мощно и полезно. За да запазим витамините и минералите в съставките непокътнати, ние на свой ред не прилагаме високи температури или друга вредна обработка на суровините.

Внимателно селектирани масла.

Когато създаваме формулите на нашите козметични продукти, ние обръщаме специално внимание не само на полезните качества на всяко едно масло, но и на взаимодействието помежду им. Така, чрез синергията между различните съставки, получаваме богати и мощни формули за грижа и защита, които ви помагат да поддържате лицето, тялото и косата си здрави, млади и красиви. Подбираме масла с балансиран състав, некомедогенни, за да проникват в дълбочина, без да запушват порите, което ги прави подходящи за всеки тип кожа

Всичко, от което кожата ви се нуждае, без нищо излишно

Био Масло от ядки на синя слива
Какво има в нашите козметични продукти: натурални растителни масла, етерични масла, растителни екстракти.

Какво няма в нашите продукти: добавена вода, палмова мазнина, съставки на петролна основа, животински съставки, синтетични аромати, изкуствени оцветители и пенители, сулфати, парабени.

Натурален серум за лице с 30% масло от синя слива

Натурален серум за лице

Подхранващ крем за лице с масло от сливова ядка

Активен нощен крем за лице

Овлажняваща маска за лице

Овлажняваща маска за лице от серията натурална козметика със сливово масло
under-your-skin-soaps1

Ръчно изработени сапуни

Натурален крем дезодорант

Натурален крем дезодорант с масло от синя слива против нежелани миризми
Масло от костилки на слива, 100 и 200 мл, тъмна бутилка с помпа

Био масло от ядки на синя слива

В основата на нашата козметична серия стои, разбира се, нашето био масло от ядки на синя слива. Добиваме го от изсушените на слънце костилки на био сливите, които отглеждаме. Така съхраняваме ценните вещества в тях и получаваме краен продукт с уникални параметри. Само за няколко месеца то стана любим продукт на нашите клиенти и решението да създадем наша серия натурална козметика с био сливово масло беше просто неизбежно. 

Маслото от ядки на слива има широкоспектърно действие – подхранва нежно, хидратира мощно кожата. Има изключително балансирано съдържание на Омега 6 и 9 мастни киселини. Високият процент линолова киселина (Омега-6) го прави подходящо за различни типове кожа, вкл. мазна, смесена и акнеична – леко е, а комедогенният му индекс е нисък – 1. Има подчертано противовъзпалително действие. Стимулира организма да произвежда нови, здрави кожни клетки и така по естествен начин изравнява тена, заличава петна и изглажда кожата. Придава мекота и свеж вид на дермата. Предпазва кожата от свободните радикали. Има силен антиоксидантен ефект – съдържа витамин С и има противостареещо действие. Балансира производството на себум. Съдържа витамин А, който обуславя оздравителния и регенериращия ефект на това масло. Полифенолите в маслото от ядка на слива успокояват раздразнената кожа.

Shopping Cart